Viime viikonloppuna tuli leivottua kahdet eri kuppikakut. Ensimmäisenä ohje näihin kookos kuppikakkuihin ananastäytteellä, jotka lähtivät tarjolle pienen synttärisankarin juhlapöytään. Ystäväni vuoden täyttäneen pojan syntymäpäivillä oli ihanan erilainen teema, nimittäin Hawaii/tropiikki, josta idea ammennettiin myös kuppikakkujen makuun ja koristeluun.
Kookos-ananaskuppikakut (24 kpl)
440 g vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suola
400 g sokeria
200 g voita
6 kananmunaa (eroteltuina)
4 tl vanilja-aromia
140 g kookosmaitoa
150 g kookoshiutaleita
Lisäksi tarvitset paperisia Amerikan muffinivuokia ja muffinipellin
Lisäksi tarvitset paperisia Amerikan muffinivuokia ja muffinipellin
Laita uuni kuumenemaan 175 C asteeseen. Lado paperiset muffinivuoat muffinipellille. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa noin 2 min sokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja lisää ne yksitellen voi-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Laita munanvalkuaiset sivuun odottamaan. Lisää jauhoseos voi-sokeri-keltuaisvaahtoon kolmessa erässä varovasti sekoittaen vuorotellen kookosmaidon kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Kääntele ensin 1/4 valkuaisvaahdosta taikinan sekaan. Lisää loput valkuaisvaahdosta ja kääntele taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa! Lisää lopuksi vielä kookoshiutaleet varovasti käännellen. Täytä 3/4 muffinivuoista ja paista uunin keskitasolla noin 20 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä kunnolla ennen täytteen valmistamista.
Täyte
3 rkl kookosmaito (kookosmaito tölkin kiinteä valkoinen osa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sokeria
30 g kookoshiutaleita
1 prk Del monte ananasta kookoksen makuisessa sokeriliemessä
Laita tuorejuusto, kookosmaito ja sokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja haarukalla murskatut ananas palat ja vatkaa tasaiseksi. Poista kuppikakuista keskeltä palanen, kuppikakkuporalla tai esimerkiksi veitsellä, ja täytä kolo kookos-ananas vaahdolla.
Sokerikreemi
180 g voita
1 1/2 tl vaniljasokeri
375 g tomusokeria
1 1/2 rkl vettä
Koristeeksi keksimurua ja irtokarkkeja
Koristeeksi keksimurua ja irtokarkkeja
Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää vanilijasokeri ja siivilöi tomusokeri voin joukkoon muutamassa erässä, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi. Pursota sokerikreemiä kierros jokaisen kuppikakun päälle. Pursotuksessa käytetty Drop flower 2D tyllaa. Kasta pursotuksen reunat keksimuruun ja muodosta irtokarkeilla kilpikonnia kuppikakkujen päälle. Irtokarkkihyllyllä kannattaa käyttää mielikuvitusta, koska välttämättä tarjolla ei ole juuri sitä mitä etsit, kuten itselläni kävi ohjeen nameja ostaessa. Tarjoile huoneenlämpöisenä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti