Pääsiäisen mascarponevaahtokupit (6 kpl)
Mascarponevaahto:
1 pkt (250 g) Mascarponea
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
4 rkl Limoncello likööriä
1 pkt (250 g) Mascarponea
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja 3/4 sitruunankuoriraasteesta mascarponevaahtoon ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää sitruunamehu pienissä erissä seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kakkumuru:
n. 2 dl Murustettua kakkupohjaa4 rkl Limoncello likööriä
Ohjeessa käytetty kakkumuru on murustettu ylijääneestä Golffarin suklaa-kinuskikakun pohjasta, joka on pakastettu ja nyt sulatettu ennen käyttöä. Voit halutessasi korvata kakkumurun esimerkiksi suklaakeksimurulla. Kostuta kakkumuru sekoittamalla 4 rkl limoncello likööriä kakkumurun joukkoon.
Kokosin jälkiruuat pieniin liköörilaseihin. Annostele ensin kakkumurua jokaisen lasin pohjalle. Pursota tai lusikoi mascarponevaahtoa kakkumurun päälle. Toista vaiheet niin, että mascarponevaahto jää päällimmäiseksi. Koristele jälkiruoat sitruunakuoriraasteella ja suklaamunilla esimerkiksi Karkkipussi Linnunmunia värikkäillä suklaamunilla. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti