15. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen mascarponevaahtokupit

Hyvää pääsiäistä! Meillä pääsiäisen vietto on tähän asti kulunut rentoutuen, urheillen ja syöden. Tänään söimme vanhemmillani pääsiäispäivällisen. Kokosin äitini hankkimista raaka-aineista nopean, mutta maistuvan jälkiruuan aterian päätteeksi.


Pääsiäisen mascarponevaahtokupit (6 kpl)


Mascarponevaahto:
1 pkt (250 g) Mascarponea
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja 3/4 sitruunankuoriraasteesta mascarponevaahtoon ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää sitruunamehu pienissä erissä seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kakkumuru:
n. 2 dl Murustettua kakkupohjaa
4 rkl Limoncello likööriä

Ohjeessa käytetty kakkumuru on murustettu ylijääneestä Golffarin suklaa-kinuskikakun pohjasta, joka on pakastettu ja nyt sulatettu ennen käyttöä. Voit halutessasi korvata kakkumurun esimerkiksi suklaakeksimurulla. Kostuta kakkumuru sekoittamalla 4 rkl limoncello likööriä kakkumurun joukkoon.



Kokosin jälkiruuat pieniin liköörilaseihin. Annostele ensin kakkumurua jokaisen lasin pohjalle. Pursota tai lusikoi mascarponevaahtoa kakkumurun päälle. Toista vaiheet niin, että mascarponevaahto jää päällimmäiseksi. Koristele jälkiruoat sitruunakuoriraasteella ja suklaamunilla esimerkiksi Karkkipussi Linnunmunia värikkäillä suklaamunilla. Tarjoile huoneenlämpöisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti