Idea tähän äitienpäiväkakkuun lähti ricotta-persikkakekseistä, jotka ovat niin söpön näköisiä. Olen tykästynyt sokerikreemiin kakunkuorrutteena, erityisesti liukuvärjäys on mielestäni todella kivan näköinen. Halusin myös kokeilla dripping tekniikkaa kakun koristelussa, jossa suklaa ganachea valutetaan kakunreunoille. Drippingkakut ovat nyt varsinaisia trendikakkuja. Valkosuklaaganache näytti mielestäni kakun päällä kuitenkin enemmän sulatetulta juustolta kuin suklaalta :D
Persikka-vadelmakakku
Kakkupohja:
5 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 3/4 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet kulhossa ja siivilöi ne pienissä erissä muna-sokerivaahtoon kevyesti nuolialla käännellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Leikkasin pellillisestä kakkulevyä kakkupohjaksi kuusi 13 ∅ pyöreää pohjaa.
Vadelmatäyte:
100g pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl maizena
Laita jäiset vadelmat ja sokeri kattilaan, kiehauta miedolla lämmöllä. Purista sitruunasta 1 tl mehua ja lisää se vadelmaseokseen maizenan kanssa. Sekoita vadelmaseosta koko ajan, ettei se pala pohjaan. Keitä seosta, kunnes se kuplii ja alkaa paksuuntua. Nosta vadelmatäyte sivuun jäähtymään ja odottamaan kakun täyttämistä.
Persikkatäyte:
3 puolikasta persikkaa sokeriliemessä
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa
1,5 rkl kuumaa vettä
2 liivatetta
Soseuta persikan puolikkaat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja persikkasose ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuuman veden joukkoon. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Kokoa kakku laittamalla kakkupohjan keskelle vadelmatäytettä ja sen päälle kerros persikkatäytettä. Kostuta kakkupohjat maidolla tai muulla haluamallasi kostukkeella.
Sokerikreemi
125 g voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
persikan väristä pastaväriä
Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää vanilijasokeri ja siivilöi tomusokeri voin joukkoon kolmessa erässä, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi. Voit lisätä tomusokeria jos haluat sokerikreemistä paksumpaa, tai vettä jos haluat sokerikreemistä notkeampaa. Kakun kuorruttaminen on helpompaa, kun sokerikreemi on riittävän notkeaa. Värjää 1/4 sokerikreemistä persikan värisellä pastavärillä. Kuorruta kakku sokerikreemillä, levitä ensin ohut kerros sokerikreemiä ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jossa kakun pinta hieman kovettuu ja niin sanotusti eristää kakun. Loppu sokerikreemistä on helpompi levittää kakun päälle, kun kakkupohjan murut eivät enää tartu lisättävään sokerikreemiin. Käytä kakun kuorruttamisessa apunasi palettiveistä tai tasoituslastaa. Annostele persikan väristä sokerikreemiä pieniksi täpliksi ympäri kakkua ja tasoita pinta lastaa apuna käyttäen, jolloin sokerikreemin värit sekoittuvat liukuvärjäykseksi.
Laita suklaa ja kerma mikroaaltouunin kestävään astiaan. Lämmitä seosta varovasti mikroaaltouunissa niin, että suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Valuta suklaa lusikalla tai esimerkiksi pursotinpussia apuna käyttäen pitkin kakun reunoja. Levitä loput ganachesta kakun päälle.
Koristele halutessasi ricotta-persikkakekseillä ja sokerikreemi ruusukkeilla.
Valkosuklaaganache
50 g valkosuklaata
50 g kuohukermaa
Laita suklaa ja kerma mikroaaltouunin kestävään astiaan. Lämmitä seosta varovasti mikroaaltouunissa niin, että suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Valuta suklaa lusikalla tai esimerkiksi pursotinpussia apuna käyttäen pitkin kakun reunoja. Levitä loput ganachesta kakun päälle.
Koristele halutessasi ricotta-persikkakekseillä ja sokerikreemi ruusukkeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti