14. toukokuuta 2017

Ricotta-persikkakeksit

Tänään on juhlittu äitiä <3 Leivoin äitienpäiväkakun koristeeksi näitä ricottakeksejä, joiden ulkonäkö jäljittelee persikkaa hempeän värinsä ja pyöreän ulkomuotonsa ansiosta. Söpön ulkonäkönsä lisäksi nämä keksit muistuttavat minua makunsa puolesta Espanjasta ja ne maistuvat niin hyviltä.

Ricotta-persikkakeksit (16 kpl)


Ricottatäyte:
250 g Ricotta juustoa
55 g sokeria
1/2 vaniliatanko
1/2 appelsiinin kuoriraaste

Vatkaa ricotta ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Raasta appelsiininkuori. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljansiemenet tangon sisältä veistä apuna käyttäen. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja vaniljan siemenet seokseen ja vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin keksien valmistamisen ajaksi.

Keksitaikina:
270 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 pientä kananmunaa
75 g sokeria
1/2 dl maitoa
55 g suolatonta voita
1/2 sitruunan kuoriraaste

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Mittaa ja siivilöi kuiva-aineet valmiiksi. Toisessa kulhossa vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Raasta sitruunankuori ja sulata voi. Lisää sokeri-kananmunavaahtoon maito, sitruunan kuoriraaste ja voisula, vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot kolmessa erässä. Vaivaa lopuksi taikina käsin ja muotoile isoksi palloksi. Jos taikina jää kovasti kiinni sormiin, lisää hieman (1-2 rkl) vehnäjauhoja. Anna taikinan levätä noin 5 minuuttia.

Pyörittele taikinasta noin 32 pientä palloa. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille, ainakin 2,5 cm etäisyydelle toisistaan. Paina taikinapalloja kevyesti sormella, jotta ne hieman litistyvät. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksien pohja on kullanruskea (muuten keksi pysyy vaaleana).

Kun keksit ovat vielä lämpimiä kaiverra keksien pohjaan lusikalla tai veitsellä pienet kolot, joihin mahtuu hieman ricottatäytettä (n.1 tl). Varo, ettei keksi hajoa!

Etsi jokaiselle keksin puolikkaalle saman kokoinen vastapuolisko. Lisää jokaiselle keksin puolikkaalle ricottatäytettä niin, että kolo peittyy. Paina kaksi keksinpuolikasta yhteen ja tarvittaessa poista varovasti yli pursuava täyte.

Koristeluun:
sokeria
persikan väristä pastaväriä
vettä
mintunlehtiä

Sekoita haluamasi määrä pastaväriä 1 dl kädenlämpöistä vettä. Voit halutessasi jättää elintarvikevärin pois ja kostuttaa keksit pelkällä vedellä. Sivele jokainen keksi värjätyllä vedellä ja pyörittele heti sen jälkeen sokerissa. Nosta sokeroidut keksit isolle lautaselle. Laita valmiit keksit jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta ricotta kovenee ja keksitaikina pehmenee. Tarjoile keksit huoneenlämpöisinä ja koristele halutessasi mintunlehdillä. Keksit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. Kokonsa puolesta keksit sopivat myös hyvin kakunkoristeiksi.



Hyvää äitienpäivää, erityisesti sille kaikista tärkeimmälle, omalle äidilleni <3 Ensi viikolla palataan asiaan äitienpäivän kakkureseptin muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti