10. lokakuuta 2017

Omenapiirakka-kuppikakut

Nämä jatkuvat sadepäivät innoittivat minut pitkästä aikaa leipomaan viime sunnuntaina. Tällä kertaa leipomukset päätyivät tarjoille työkavereilleni maanantain iltapäiväkahveille. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa työviikko, kuin pieni herkutteluhetki porukalla. Tässä reseptissä perinteinen omenapiirakka on saanut uuden ilmeen kuppikakkujen muodossa.


Omenapiirakka -kuppikakut (17 kpl)


Kuppikakkutaikina
385 g vehnäjauhoja
2,5 tl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
Ripaus muskottipähkinää
Ripaus neilikkaa
227 g voita (huoneenlämpöisenä)
350 g sokeria
4 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
305 g maitoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti valmiiksi amerikkalaisilla muffinivuoilla. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, suola ja mausteet. Toisessa kulhossa vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon. Lisää vaniljasokeri. Lisää siivilöiden, muutamassa erässä, jauho-mausteseos vuorotellen maidon kanssa koko ajan kevyesti vatkaten. Täytä 3/4 muffinivuoista ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kuppikakkujen ollessa uunissa, valmista täyte II.

Täyte I
Omenahilloa

Voit käyttää täytteeksi mitä tahansa kaupan omenahilloa tai halutessasi valmistaa omenahillon itse. Käytin itse tässä reseptissä äitini tekemään kaneli-omenahilloa.

Täyte II
1rkl voita
360g kuorittuja ja kuutioituja omenia
50 g sokeria
1/2 tl kanelia
1 3/4 dl + 2 rkl vettä
2 rkl maissitärkkelystä

Kuori ja kuutioi omenat. Kuumenna voi keskikokoisessa kattilassa. Lisää voisulan joukkoon omeakuutiot, sokeri ja kaneli. Kuumenna seosta, kunnes omena alkaa päästää sisältään mehua. Lisää 1 3/4 dl vettä. Keitä seosta sen aikaa, kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta eivät liikaa mössööntyneet. Kokeile haarukalla. Yhdistä lasissa 2 rkl vettä ja maissitärkkelys, sekoita tasaiseksi. Kaada vesi-maissitärkkelysseos kattilaan omenien päälle. Keitä 1-2 minuuttia, kunnes omenaseos on paksuuntunut.



Sokerikreemi
250 g voita
2 tl vaniljasokeri
500 g tomusokeria
1 tl kanelia
2 rkl vettä

Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi tomusokeri voin joukkoon muutamassa erässä, lisää kaneli, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi.

Aloita kuppikakkujen täyttäminen poistamalla jäähtyneistä kuppikakuista keskeltä palanen kuppikakkuporalla tai esimerkiksi veistä apuna käyttäen. Täytä kolo omenahillolla. Pursota sokerikreemiä kierros jokaisen kuppikakun päälle reunoja pitikin siten, että kuorrutteen keskelle jää kolo. Pursotuksessa käytetty Drop flower 2D tyllaa. Täytä kolo täytteen II omenakuutioilla. Viimeistele sirottelemalla pinnalle kanelia. Tarjoile huoneenlämpöisenä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti