12. marraskuuta 2017

Key Lime piirakka

Hyvää isänpäivää! Tänään olen kiitollinen maailman parhaasta iskästä <3

Leivoin isälleni key lime piirakan. Parhainta key lime piirakkaa olen syönyt Karibian risteilyllä yhdessä vanhempieni kanssa. Kyseisestä piirakasta minulle tuleekin aina mieleen kyseinen reissu ja vanhempani.

Key lime piirakka on yksinkertainen ja maistuvan raikas herkku, kannattaa kokeilla!

Key Lime piirakka

Pohja
170 g kaurakeksejä (n. 11 kpl)
7 tl voita
50 g sokeria
1/4 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja murusta keksit. Sekoita voisula, keksimuru, sokeri ja suola keskenään. Voitele kevyesti 23 cm irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pohja saa hieman väriä. Anna valmiin pohjan jäähtyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Key Lime täyte
1 1/2 rkl limen raastettua kuorta
3 keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa
6 limen mehu

Raasta limettien kuori, säästä kuoriraasetta myös koristeluun. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja limenkuoriraaste sekaisin. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa muutama minuutti, kunnes seos paksuuntuu ja on tasaista. Purista kuuden limetin mehu. Kaada mehu seokseen ja vatkaa taas muutama minuutti. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja paista uunissa 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Siirrä piirakka sitten jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Koristelu
kermavaahtoa
lime viipaleita
limen raastettua kuorta

Koristele piirakka kermavaahdolla, limen raastetulla kuorella ja limetin viipaleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti