14. helmikuuta 2018

Banoffee laskiaispullat

Tässä vaihteluna perinteiselle laskiaispullalle hieman tuunattu resepti, jossa perinteinen kermatäyte on saanut kaverikseen hillon/mantelimassatäytteen sijaan banaania ja suussa sulavaa kinuskia. Ei kun kokeilemaan!


Banoffee laskiaispullat 


Pullataikina
Tee tämän ohjeen pullataikina puolikkaana, jolloin saat noin 10 pullaa.

Banaanitäyte
2 banaania
limen mehua

Muussaa banaanit haarukalla ja purista banaanimössön sekaan hieman limen mehua, joka estää banaania tummumasta.

Kinuskitäyte
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
2 tl voita

Kinuski-täytettä varten laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 min, kunnes kinuski alkaa kuplia ja paksuuntuu. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kinuski ennen laskiaispullien täyttämistä. Voit jähmettää kinuskin jääkaapissa, jolloin sitä on helpompi annostella pullien päälle nokareina.

Kermavaahto
3 dl vispikermaa

Vispaa kerma vaahdoksi, lisää halutessasi sokeria maun mukaan.

Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa pullista "hatut" pois. Annostele pohjalle banaanitäytettä ja sen päälle nokare kinuskitäytettä. Pursota vielä muun täytteen päälle reilusti kermavaahtoa. Pursotukseen on käytetty Wilton 2D tyllaa, jolla saa nätin röyhelöreunuksen. Nosta lopuksi hatut takaisin paikoilleen ja tarjoile.

Hyvää Ystävänpäivää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti