26. lokakuuta 2018

Banaanikreemipiirakka

Jokunen viikko sitten vietimme tulevan kälyni polttareita. Päivän menussa oli jos, jonkinlaista herkkua, joista yksi oli tämä banaani kreemi piirakka, ehkä tutummin banana cream pie. Leivoin piirakan edellisenä iltana, mutta koristelut jäivät alkuillan polttarihulinan keskelle ja sen mukaiselta lopputulos myös näytti. Vauhdilla banaanit viipaleiksi, kookoshiutaleita päälle ja tarjolle. Ei siis tällä kertaa se kaikista nätein kakku, mutta nam niin hyvää! 


Banaanipiirakka

Pohja
14 kpl digestive keksejä (tai 210 g kaurakeksejä)
6 rkl voita
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1-2 tl vettä
100 g sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit pieneksi muruksi. Lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi, suola, kaneli ja sokeri. Sekoita. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada muruseos ∅ 25 cm piirakkavuokaan, jossa on vähintään 5 cm korkuinen reuna. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista murupohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen täytteen valmistamista.

Täyte
5 dl vispikermaa
2 1/2 dl maitoa
225 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pussi vaniljakreemi jauhetta (esim. tämä)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 prk kondensoitua maitoa

4-5 banaania
50 g kookoshiutaleita

Valmista vaniljakreemi jauhepussin ohjeen mukaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vain muun täytteen valmistamisen ajan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljaesanssi. Toisessa kulhossa notkista tuorejuusto vatkaten. Lisää joukkoon kondensoitumaito sekä vaniljakreemi ja jatka vatkaamista. Kääntele seoksen joukkoon puolet kermavaahdosta. 

Levitä kreemitäytettä murupohjan päälle ohut kerros. Vain sen verran, että pohja peittyy. Leikkaa banaani viipaleiksi ja asettele viipaleet tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Yksi kerros riittää, mutta voit halutessasi lisätä banaanin määrää. Levitä loput kreemitäytteestä banaanien päälle keoksi ja tasoita pinta. Lisää loput kermavaahdosta piirakan päälle ja tasoita veitsellä. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Voit hyvin valmistaa piirakan myös jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristele piirakka juuri ennen tarjoilua banaaniviipaleilla ja kookoshiutaleilla, sillä banaani tummuu nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti