Veljeni meni naimisiin lokakuussa. Häissä oli tarjolla mielettömän hyviä kardemumma-kinuski macaronleivoksia, jotka olivat peräisin Teemu & Marcus patisseriesta. Macaronit olivat niin hyviä, että oli pakko kokeilla tehdä oma versio, joihin ohje tulee tässä.
Kardemumma-kinuski macaronit
Macaronmassa:
3 kpl kananmunan valkuaista
3 kpl kananmunan valkuaista
1/4 tl suolaa
30 g sokeria
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
Aloita erottelemalla valkuaiset kananmunista. Valkuaiset kannattaa erotella yksitellen pieneen astiaan ja kaataa ne sitten vasta isompaan kulhoon. Jos kananmuna on pilalla tai keltuaista sattuu tipahtamaan valkuaisen joukkoon ei tarvitse aloittaa koko satsin kanssa alusta. Kun valkuaiset on eroteltu lisää niiden joukkoon suola. Vatkaa seosta niin kauan, että se on kovaa. Lisää sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää.
Siivilöi mantelijauhoja muutamaan otteeseen, jotta saat niistä mahdollisimman hienojakoista. Kun mantelijauhot on siivilöity lisää joukkoon tomusokeri ja kardemumma, sekoita. Lisää mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon siivilöiden muutamassa erässä. Sekoita nuolijalla nostellen. Seosta ei saa sekoittaa liikaa, mutta jos sekoittaa liian vähän jää macaronien pintaan nyppylä eikä ne paistu tasaiseksi. Kun seos on tasaisen notkeaa lusikoi se pursotin pussiin. Käytä pienehköä pyöreää tyllaa tai vain leikkaa pussin päähän pieni reikä.
Aseta uunipellille leivinpaperi ja pursota sille noin 2 cm macaron nokareita. Voit tasoittaa macaronin pintaa kostutetulla sormella. Taikinasta tulee noin 48 kuorta. Kun olet saanut macaronit pursotettua, anna niiden seistä huoneenlämmössä noin 45 min.
Laita uuni kuumenemaan 140 C. Paista macaronkuoria uunin alatasossa noin 13 min. Anna kuorien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
Kinuskitäyte:
1 prk karamellisoitua kondensoituamaitoa
Täytä jäähtyneet macaronkuoret kinuskilla. Noin 1 tl täytettä per macaronleivos. Pinnalle vielä hitusen kanelia koristeeksi ja tarjolle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti