Kukkapursotetut kuppikakut ovat niin ihania ja näyttäviä. Moni on luullut näitä oikeiksi kukiksi ;) Tällaisilla pursotustekniikoilla saa aikaan upean lopputuloksen yllättävän pienellä vaivalla. Pursotustekniikka on yksinkertainen, kunhan kaapistasi löytyy oikeanlaiset tyllat. Tässä ideaa tulevan kesän juhliin, tarjolle omaan juhlapöytään tai viemiseksi ystävälle. Itse olen leiponut kuppikakkukimpun lahjaksi mm. uudelle ylioppilaalle perinteisen ruusun sijaan.
Ruusukuppikakkujen pursottamiseen tarvitset terälehtityllan (esim. tämä).
Pionikuppikakkujen pursottamiseen tarvitset terälehtityllan (esim. tämä).
Tyllan koko riippuu siitä, kuinka isot terälehdet haluat tehdä. Tyllan koko voi siis ollan pienempi/isompi kun esimerkeissäni. Itse käytän ruusujen pursotukseen isompaa tyllakokoa, kuin pionien pursotukseen.
Kimpun kokoamiseksi tarvitset:
noin 18 kpl minikuppikakkuja (minimuffinipelti)
minimuffinipapereita
vähintään yhden terälehtityllan
pursotinpussin
minimuffinipapereita
vähintään yhden terälehtityllan
pursotinpussin
silkkipaperia
pienen kukkaruukun
kuminauhan
silkkinauhaa
kukkasienen
cocktailtikkuja
(pionin tekoon tarvitset lisäksi pieniä helmi nonparelleja)
cocktailtikkuja
(pionin tekoon tarvitset lisäksi pieniä helmi nonparelleja)
Kuppikakkujen makuvaihtoehdot ovat rajattomat. Yksi omista lemppareistani on perinteinen suklaa, johon löydät reseptin alta.
Kuppikakkukimppu
Suklaakuppikakut (24 mini cupcakea)
2 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vettä
100 g voita
2 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vettä
100 g voita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään erillisessä kulhossa. Kiehauta vesi. Lisää kiehuvaa vettä ja kuiva-aineseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon. Vuoraa mini kuppikakkupelti kuppikakkupapereilla. Annostele taikina pellille niin, että täytät 3/4 vuoista. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kun pistät kuppikakkuun cocktailtikun ei siihen jää taikinaa kiinni.
Sokerikreemi
125 g voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
pastaväriä
Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi tomusokeri sekä kaakaojauhe voin joukkoon muutamassa erässä, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi. Värjää sokerikreemi pastavärillä haluamasi väriseksi. Jos haluat useamman värisiä kukkia, jaa sokerikreemi ennen värjäystä useampaan eri astiaan.
Pursotus aloitetaan kuppikakun keskeltä. Ruusun pursottamiseen tehdään ensin pieni nuppu keskelle ja sitten aletaan suurentamaan kukkaa yksittäisillä terälehdillä. Katso video. Pionin pursotuksessa pursota pieni sokerikreeminokare kuppikakun keskelle. Dippaa kuppikakku nonparelleihin niin, että nonparellit jäävät kiinni sokerikreeminokareeseen. Tämän jälkeen terälehtiä pursotetaan ympäri keskustaa niin kauan kunnes koko kuppikakku on peittynyt. Katso video. Laita kuppikakut jääkaappiin ennen kimpun kokoamista, jotta sokerikreemi jähmettyy. Näin kukat pitävät muotonsa paremmin eikä sotkua synny, kun kuorrute on "kovaa".
Aloita kuppikakkukimpun kokoaminen laittamalla kukkasieni ruukun sisään. Voit myös päällystää kukkasienen ensin silkkipaperilla, sillä kukkasieni hieman näkyy kuppikakkujen välistä. Päällystä ruukku silkkipaperilla siten, että silkkipaperi ulottuu hieman myös ruukun reunojen yli. Kiinnitä silkkipaperi kuminauhalla ruukun yläosasta. Sido koristenauha kuminauhan päälle, jotta kuminauha peittyy. Nyt kun ruukku on valmis, kiinnitä kuppikakut kukkasieneen cocktailtikuilla. Työnnä ensin tikun toinen pää kiinni kuppikakun pohjaan ja sen jälkeen pistä kuppikakku kiinni kukkasieneen. Asettele kuppikakut mahdollisimman lähelle toisiaan, jotta kimpusta tulee mahdollisimman tiivis.
Näyttävä ja herkullinen kukkakimppusi on valmis!
Pursotus aloitetaan kuppikakun keskeltä. Ruusun pursottamiseen tehdään ensin pieni nuppu keskelle ja sitten aletaan suurentamaan kukkaa yksittäisillä terälehdillä. Katso video. Pionin pursotuksessa pursota pieni sokerikreeminokare kuppikakun keskelle. Dippaa kuppikakku nonparelleihin niin, että nonparellit jäävät kiinni sokerikreeminokareeseen. Tämän jälkeen terälehtiä pursotetaan ympäri keskustaa niin kauan kunnes koko kuppikakku on peittynyt. Katso video. Laita kuppikakut jääkaappiin ennen kimpun kokoamista, jotta sokerikreemi jähmettyy. Näin kukat pitävät muotonsa paremmin eikä sotkua synny, kun kuorrute on "kovaa".
Aloita kuppikakkukimpun kokoaminen laittamalla kukkasieni ruukun sisään. Voit myös päällystää kukkasienen ensin silkkipaperilla, sillä kukkasieni hieman näkyy kuppikakkujen välistä. Päällystä ruukku silkkipaperilla siten, että silkkipaperi ulottuu hieman myös ruukun reunojen yli. Kiinnitä silkkipaperi kuminauhalla ruukun yläosasta. Sido koristenauha kuminauhan päälle, jotta kuminauha peittyy. Nyt kun ruukku on valmis, kiinnitä kuppikakut kukkasieneen cocktailtikuilla. Työnnä ensin tikun toinen pää kiinni kuppikakun pohjaan ja sen jälkeen pistä kuppikakku kiinni kukkasieneen. Asettele kuppikakut mahdollisimman lähelle toisiaan, jotta kimpusta tulee mahdollisimman tiivis.
Näyttävä ja herkullinen kukkakimppusi on valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti