Nämä kuppikakut lähtivät tarjolle ystävieni pojan 2 v. synttäreille, joissa oli Mikki Hiiri -teema.
Suklaiset Mikki ja Minni kuppikakut
Suklaakuppikakut ovat herkullisia sellaisenaan, mutta jos haluat lisätä suklaamoussen täytteeksi valmista kuppikakut päivää ennen täyttämistä, jotta kuppikakut ehtivät hieman kiinteytyä.
Valmistaaksesi Minni ja Mikki kuppikakkuja tarvitset leivontaaineisten lisäksi kuppikakkupellin, punaisia kuppikakkupapereita, 2 purkkia mini oreokeksejä ja sokerimassasta valmistettuja rusetteja ja nappeja.
Valmistaaksesi Minni ja Mikki kuppikakkuja tarvitset leivontaaineisten lisäksi kuppikakkupellin, punaisia kuppikakkupapereita, 2 purkkia mini oreokeksejä ja sokerimassasta valmistettuja rusetteja ja nappeja.
Suklaakuppikakut
(yht. noin 33 kpl)
190 g voita
75 g tummaa suklaata
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
2 1/4 dl ranskankermaa
2 1/4 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 kananmunaa
2 1/4 dl fariinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
Suklaatäyte
(yht. noin 33 kpl)
190 g voita
75 g tummaa suklaata
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
2 1/4 dl ranskankermaa
2 1/4 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 kananmunaa
2 1/4 dl fariinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
Esilämmitä kiertoilmauuni 170 asteeseen ja aseta kuppikakkupaperit kuppikakkuvuokaan. Sulata voi ja suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa-voisulaan rypsiöljy, vesi, ranskankerma, sokeri ja vanilijasokeri. Lisää kananmunat yksitellen suklaamassan joukkoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne suklaamassan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Täytä kuppikakkuvuoista noin 3/4, jotta niihin jää kohoamisvaraa. Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Voit kokeilla kuppikakun kypsyyttä hammastikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa ovat kuppikakut valmiita. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen täytteen valmistamista.
50 g tummaa suklaata
1/2 tl rypsiöljyä
1 dl kuohukermaa
100 G maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Suklaa-täytettä varten sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Lisää sulaneen suklaan sekaan öljy ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa tuorejuusto, sokeri ja vanilijasokeri tasaiseksi ja lisää sulanut suklaa seokseen nuolialla sekoittaen. Älä enää vatkaa! Lisää kermavaahto seokseen kevyesti käännellen.
Aloita kuppikakkujen täyttäminen leikkaamalla ensin kuppikakkuporalla tai veitsellä pieni pala pois kuppikakun keskeltä. Pursota tai lusikoi täyte kuppikakun sisään ja nosta leikkaamasi palasta "hattu" täytteen päälle.
Sokerikreemikuorrute
600 g voita
700 g tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia
2 tl vaniljasokeria
+ valkoista ja punaista elintarvikeväriä
700 g tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia
2 tl vaniljasokeria
+ valkoista ja punaista elintarvikeväriä
Ota voi huoneenlämpöön noin tunniksi, jotta se ehtii pehmetä ennen kuorrutteen valmistamista. Mittaa ainekset sekaisin ja vatkaa tasaiseksi. Värjää kelleretäväkreemi valkoisella elintarvikevärillä, vatkaa, jotta väri sekoittuu kunnolla. Värjää vielä puolet kreemistä punaisella elintarvikevärillä.
Minni kuppikakkuja varten pursota valkoista kuorrutetta kuppikakkujen päälle. Lisää kuorrutteen päälle mini oreokeksit korviksi ja viimeistele sokerimassarusetilla. Mikki kuppikakkuja varten pursota punaista kuorrutetta kuppikakkujen päälle. Lisää päälle mini oreokeksit korviksi ja viimeistele sokerimassanapeilla.
Paljon Onnea Noel!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti