Tämä kakku valmistui viime viikonloppuna vuoden ensimmäisiin pikkujouluihimme, joissa meillä oli jälkiruokavastuu. Pähkinöiden ja kanelin ansiosta tämä juustokakku sopii mielestäni erinomaisesti joulun ajan juhliin. Kakku sai paljon kehuja, joten ehkäpä se voisi sopia myös teidän joulupöytään? Kakku ei ole ehkä se kaikkein kuvauksellisin, mutta älä anna sen hämätä, se maistuu sitäkin herkullisemmalta!
Pekaanijuustokakku
n. 10-15 henkilölle
Pohja
150 g murokeksejä
50 g fariinisokeria
75 g sulatettua voita
Murskaa murokeksit pieneksi muruksi. Lisää keksimurun joukkoon fariinisokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Pingota ∅ 23 irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pohjataikina tasiaisesti kakkuvuoan pohjalle ja reunoille niin, että taikina nousee noin vuoanreunan puoleen väliin asti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi, jotta pohja jähmettyy.
Pekaanipähkinä täyte
200 g sokeria
230 g tummasiirappia
75 g sulatettua voita
2 kananmunaa
190 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 tl vanilja aromia
Mittaa kaikki ainekset keskikokoiseen kattilaan. Lieden keskilämmöllä anna seoksen kiehua koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos paksuuntuu, noin 5 min. Kaada täyte valmistamasi pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Juustokakku
700 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa muskovado sokeria
100 g ruokokidesokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 3/4 dl kuohukermaa
1 tl vanilja aromia
Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää sokerit ja jauhot, vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten vain sen verran, että täyte on sekoittunut. Lisää kerma ja vanilja aromi, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pekaanipähkinä täytteen päälle.
Nosta vuoka uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja jätä kakku lämpimään suljettuun uuniin vielä 60 minuutiksi.
Irrota veitsellä juustokakun reunat vuoasta heti, kun otat kakun pois uunista. Irrota kuitenkin vuoan reunat vasta, kun kakku on kokonaan jäähtynyt.
Pekaanipähkinä kuorrute
3 1/2 rkl sulatettua voita
100 g fariinisokeria
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl kuohukermaa
125 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
Lisää voi ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen noin 5 min, kunnes se alkaa kuplia runsaasti. Lisää seokseen kaneli, kerma ja rouhitut pekaanipähkinät, sekoita tasaiseksi. Aseta kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kaada jäähtynyt pekaanipähkinä kuorrute juustokakun päälle. Tarjoile! Juustokakku säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti