Tämä kakku pääsi viime kesänä ystäväpariskuntamme pojan nimiäisiin. Olen saanut tehdä ko. ystäväpariskunnan elämän suuriin juhliin jo useamman kakun aina polttarikakusta, hääkakkuun ja viimeisimpänä tämä nimiäiskakku. Benjaminin ensimmäisessä kakussa maistui suklaa ja banaani. Tässäkin ohjeessa on käytetty Suklaapossun mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, yksikertainen ja todella maistuva kakkupohjaresepti. Kakkutäytteet on muokattu tästä, banaani-suklaamoussekakusta.
Suklaa-banaani täytekakku
Pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Esilämmitä uuni 170 asteeseen ja voitele ∅ 23 cm irtopohjavuoka. Sulata voi ja suklaa joko vesihauteessa tai
varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa-voisulaan rypsiöljy, vesi,
ranskankerma, sokeri ja vanilijasokeri. Lisää kananmunat yksitellen
suklaamassan joukkoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne
suklaamassan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina
voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55
minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit laittaa vuoan päälle folion
paistamisen loppupuolella, estääksesi kakunpinnan palamisen.
Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla suklaakakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjakerros irtopohjavuoan tai kakkurenkaan sisään. Kostuta pohja maidolla tai muulla haluamallasi nesteellä. Levitä pohjan päälle suklaaganache. Nostele ganachen päälle paistetut banaaniviipaleet ja kaada niiden päälle banaanimousse. Nosta kakkupohjan toinen kerros banaanimoussen päälle. Kostuta taas kakkupohja ja kaada suklaamousse toisen kerroksen päälle. Nosta kakunkansi suklaamoussen päälle, kostuta kansi ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään.
1 tl vaniljasokeria
250 g (n. 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Suklaaganache:
40 g tummaa suklaata
15 g kuohukermaa
5 g voita
Paloittele
suklaa pieneksi. Kaada kerma kattilaan ja kiehauta, lisää suklaa kuuman
kerman joukkoon. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita
tasaiseksi.
Kuori ja viipaloi banaani ohuiksi
siivuiksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon banaaniviipaleet.
Kaada päälle vaahterasiirappi ja paista banaaneja pari minuuttia.
Jäähdytä.
Paistetut banaanit:
150 g banaania
15 g voita
1 rkl vaahterasiirappia
Banaanimousse:
125 g banaania
0,5 rkl sitruunamehua
50 g vaniljatuorejuustoa
0,25 dl sokeria
1,5 liivatelehteä + 1 rkl vettä
0,5 dl vispikermaa
Kuori ja soseuta/muussaa banaanit. Saat tasaisemman lopputuloksen, jos
käytät sauvasekoitinta tai tehosekoitinta banaanien soseutukseen. Vatkaa
vanilijatuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon banaanisose ja sokeri,
vatkaa tasaiseksi. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä
vedessä. Kiehauta vesi ja purista liotetuista liivatelehdistä
ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet 1 rkl kuumaa vettä. Kaada
liivateseos banaanimoussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma
vaahdoksi ja kääntele banaanimoussen joukkoon.
Suklaamousse:
65 g tummaasuklaata
1,5 kananmunaa
38 g vispikermaa
1 liivatelehti + 1 rkl vettä
Sulata suklaa varovasti mirkoaaltouunissa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset haalean suklaasulan joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se parissa erässä suklaaseoksen joukkoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet 1 rkl kuumaa vettä. Kaada liivateseos suklaaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon.
Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla suklaakakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjakerros irtopohjavuoan tai kakkurenkaan sisään. Kostuta pohja maidolla tai muulla haluamallasi nesteellä. Levitä pohjan päälle suklaaganache. Nostele ganachen päälle paistetut banaaniviipaleet ja kaada niiden päälle banaanimousse. Nosta kakkupohjan toinen kerros banaanimoussen päälle. Kostuta taas kakkupohja ja kaada suklaamousse toisen kerroksen päälle. Nosta kakunkansi suklaamoussen päälle, kostuta kansi ja siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään.
Kun kakkutäyte on jähmettynyt, poista irtopohjavuoka/kakkurengas ja nosta kakku tarjoilualustalle. Valmista sokerikreemi, jolla eristetään kakku ennen kaulintamassalla päällystämistä.
Sokerikreemi:
125 g voita1 tl vaniljasokeria
250 g (n. 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Valmista sokerikreemi pehmentämällä huoneenlämpöinen voi
sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilijasokeri. Lisää
lopuksi vesi ja vatkaa seos tasaiseksi. Päällystä kakku sokerikreemillä.
Kakun kuorruttamiseen käytin 750 g valkoista vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, josta jätin sivuun pienen palan kakun sivujen viirikoristeita varten. Levitä tomusokeria kaulinta-alustalle, ettei kaulintamassa tarttuisi
kiinni pöytään, ja kauli massa noin 2,5 mm paksuiseksi levyksi. Nosta
kaulittu kaulintamassa kakun päälle ja tasoita ensin kakun pinta. Jotta
reunat saadaan tasaiseksi, on kaulintamassaa hieman venytettävä ja
samanaikaisesti toisella kädellä tasoitettava massaa kakunpintaa pitkin,
edeten ylhäältä alas päin. Lopuksi leikkaa ylimääräinen massanreuna
pois aivan kakun alareunasta.
Kakun koristeita varten on käytetty samaista kaulintamassaa ja
pastavärejä (musta, sininen & vihreä). Tossut ja kirjainpalikat on tehty
jo aiemmin, jotta ne ovat saaneet kovettua kunnolla. Sivujen viirit ja nauhan saa kiinnitettyä kakun reunaan vettä apuna käyttäen.
Ai kamala, kun näkee monta vaihetta tähänkin meni! Arvostaa taas vielä lisää! Ihana kakku ja hyvää oli<3 t. Jansku :)
VastaaPoistateidän kakkuja on ollu aina kiva tehdä ♡
Poista