Viime viikonloppuna juhlimme kummityttöni 2-vuotissyntymäpäiviä, joihin leivoin porkkana kuppikakkuja varsinaisen siili armeijan muodossa. Oli ihana nähdä, kuinka innostuneita lapset olivat pikku siileistä <3
Huom! Jos haluat valmistaa isoja kuppikakkuja voit käyttää porkkanapiirakan reseptiä sellaisenaan, mutta muffinipelti on ehdoton, koska taikina on todella löysää. Jos taas mini kuppikakut ovat sun juttu kannattaa taikinan vehnäjauhojen määrää lisätä 2 dl:lla, jolloin taikinasta tulee paksumpaa. Porkkanapiirakka on sellaisenaan mielestäni turhan "höttöistä" mini kuppikakkuihin käytettäväksi. Voit käyttää ohjetta myös perinteisen porkkanapiirakan valmistamiseen.
Huom! Jos haluat valmistaa isoja kuppikakkuja voit käyttää porkkanapiirakan reseptiä sellaisenaan, mutta muffinipelti on ehdoton, koska taikina on todella löysää. Jos taas mini kuppikakut ovat sun juttu kannattaa taikinan vehnäjauhojen määrää lisätä 2 dl:lla, jolloin taikinasta tulee paksumpaa. Porkkanapiirakka on sellaisenaan mielestäni turhan "höttöistä" mini kuppikakkuihin käytettäväksi. Voit käyttää ohjetta myös perinteisen porkkanapiirakan valmistamiseen.
Porkkanaiset siili kuppikakut
Porkkana kuppikakut: (n.25 isoa tai 70 miniä)
4 kananmunaa
400 g sokeria
200 g rypsiöljyä
255 g vehnäjauhoja (+ 2 dl)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl pumpkin spicea (maustepippuri käy myös)
1/2 tl suolaa
200 g porkkanaraastetta
Sokerikreemi:
4 kananmunaa
400 g sokeria
200 g rypsiöljyä
255 g vehnäjauhoja (+ 2 dl)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl pumpkin spicea (maustepippuri käy myös)
1/2 tl suolaa
200 g porkkanaraastetta
Laita muffinipaperit muffinipellille ja uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta porkkanat raasteeksi. Vispaa kananmunat, sokeri ja rypsiöljy kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi pienissä erissä kananmunaseoksen joukkoon koko ajan vispaten. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja kääntele se nuolijalla taikinan joukkoon. Täytä 2/3 vuoista ja paista n. 20 min uunin keskitasolla.
Tästä sokerikreemistä on moneksi, sillä se sopii erittäin hyvin myös kuppikakkujen kuorrutteeksi. Pienellä vaivalla siitä saa muokattua kuppikakkujen makuun yhteensopivan kuorrutteen, kuten suklaan-, appelsiinin- tai piparkakun makuisen kuorrutteen, noin muutaman mainitakseni. Sellaisenaankin kuorrute on taivaallisen hyvää!
187 g voita
375 g (n. 6 dl) tomusokeria
1,5 rkl vettä (halutessasi sekoita veden joukkoon muutama tippa vanilja-aromia)
ruskeaa elintarvikeväriä (pastaväri)
Valmista sokerikreemi pehmentämällä huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilijasokeri. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa seos tasaiseksi. Kuorrute on pursotettu tällä Wiltonin erikoistyllalla ja siilien naamat ja korvat on muovailtu sokerimassasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti