17. marraskuuta 2019

Lakkajuustokakku

Tämä syksyinen herkku valmistui synttäreillemme viime kuussa. Vaniljainen juustokakku ja kuorrutteena lakkoja. Simppeliä, ei turhia kikkailuja ja niin hyvää!


Lakkajuustokakku

n. 10-15 henkilölle

Täytteiden lisäksi tarvitset ∅ 23 irtopohjavuoan ja reunakalvoa tai korkereunaisen irtopohjavuoan.

Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aloita pohjan valmistus vatkaamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne pienissä erissä muna-sokerivaahtoon nuolialla käännellen. Sekoita tasaiseksi. Älä enää vatkaa! Pingota ∅ 23 cm irtovuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kiertoilmauunin keskitasolla noin 30 min. Paiston jälkeen anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä. Kun pohja on jäähtynyt lisää vuoan reunoille reunakalvoa. Kalvon avulla saat vuoan reunoista korkeammat.



Täyte
4 1/2 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa
50 g creme fraiche
1 dl tomusokeria
vaniljatanko
1 tl vaniljauute
1 tl vaniljasokeri
2 rkl kiehuvaa vettä
6 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min ajaksi. Valmista sillä välin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa sekaisin tuorejuusto, creme fraiche ja sokerit. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vaniljansiemenet tangon sisältä. Lisää vanilja ja vaniljauute tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan veteen. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet ja seos on tasaista. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto käännellen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 h tai yön yli.

Pinnalle

 3-4 dl lakkoja
2 dl vettä 
1 dl hyytelösokeria

Kun kakku on jähmettynyt valmista kiille. Lusikoi lakat kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Kiehauta vesi ja sulata hyytelösokeri veden joukkoon. Anna jäähtyä hieman. Lusikoi sokeriliuos lakkojen päälle ja nosta kakku jähmettymään jääkaappiin vielä vähintään tunniksi.

Ota kakku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti