6. helmikuuta 2017

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Tämä suklainen juustokakku pääsi viime viikonloppuna tarjolle miesten saunailtaan. Toiveissa oli "joku tosi suklainen setti", joten tällainen siitä kehkeytyi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kakku kannattaa tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se saa asettua kunnolla.

Amerikkalainen suklaajuustokakku

 

Pohja:
24 oreo keksiä
55 g voita

Juustokakku täyte:
900 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
165 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
285 g tummaa suklaata

Suklaakuorrute:
1 3/4 dl kuohukermaa
170 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria

Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 23 cm irtopohjavuoka. Murenna oreo -keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita, kunnes voi on sekoittunut tasaisesti keksimurujen joukkoon. Painele keksimuruseos tasaisesti vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin alatasolla 8 minuuttia. Nosta paistunut pohja uunista huoneenlämpöön jäähtymään, täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytettä varten sulata suklaa vesihauteessa ja nosta se liedeltä sivuun jäähtymään. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Saat seoksesta tasaisempaa siivilöimällä tomusokerin tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen varovasti vatkaten. Älä vatkaa liikaa! Kaada seokseen sulatettu suklaa ja vatkaa kevyesti niin, että suklaa sekoittuu massaan tasaisesti. Kaada valmis seos vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Tasoita kakun pinta ja paista kakkua (175 C) noin 1 tunti uunin alatasolla, kunnes kakun pinta on jähmettynyt ja näyttää "kuivalta". Kakku kohoaa uunissa, oman vuokani reunat ovat 7,5 cm korkeat, jotka olivat juuri sopivan korkuiset.

Anna kakun jäähtyä huoneen lämmössä noin 5 minuuttia. Irroita kakku vuoan reunoista kiertämällä veitsellä vuoan reunoja pitkin. Laita kakku jääkaappiin asettumaan vähintään 8 tunniksi, mutta mielellään yön yli. Kakun voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jopa pari päivää ennen tarjoilua.

Kun kakkutäyte on asettunut vähintään 8 tuntia, on aika valmistaa kuorrute. Mittaa kuorrutteen kuohukerma, suklaa ja sokeri kattilaan. Aseta kattila liedelle miedolle lämmölle, siten että suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada suklaaseos kakun päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

Kun kuorrute on jähmettynyt, irroita kakku taas vuoan reunoista kiertämällä veitsellä  vuoan reunoja pitkin. Tämän jälkeen voit huoletta irroittaa irtopohjavuoan reunuksen ja nostaa kakun tarjolle sellaisenaan tai koristella vielä haluamallasi tavalla. Kakku kannattaa nostaa huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta kakku ei olisi syödessä jääkaappikylmä.


Itse käytin kakun koristeluun suklaavoikreemiä ja suklaaraastetta. Alla olevalla suklaavoikreemi ohjeella tulee voikreemiä reilu annos kuvan muutamaan ruusukkeeseen, mutta se on huomattavasti helpompi valmistaa hieman isompana eränä. Kuvan voikreemiruusukkeisiin riittää siis myös puolikas annos oikein hyvin. Voikreemi on kuitenkin taivaallisen hyvää, joten isommat ruusukkeet ovat myös oiva valinta. Muokkailen usein tästä sokerikreemi reseptistä mieleiseni.

Suklaavoikreemi
125 g voita
1 tl vanilijasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella. Tämä onnistuu helpoiten, kun voi on huoneenlämpöistä. Lisää voin joukkoon tomusokeri ja  kaakao siivilää apuna käyttäen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää myös vanilijasokeri ja vesi. Vatkaa seosta, kunnes se on kauttaaltaan tasaista.

Käytin ruusukkeiden pursotukseen Drop flower 2D tyllaa, mutta yhtä hyvin, voit käyttää jotain muuta. Lisäksi raastoin suklaalevyn pinnasta veitsellä suklaalastuja kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti