Huomenna on laskiastiistai, ja äitini syntymäpäivä, joten päätin viikonloppuna leipoa synttärilaskiaispullia pienellä twistillä. Nämä sitruunaiset laskiaispullat sisältävät sitruunaisen pullataikinan, sitruunarahka-kermatäyteen sekä vadelma-sitruunahillon. Sitruunarahka-kerma on kaikessa yksinkertaisuudessaan myös loistava täytekakuntäyte, tähän palataan varmasti vielä kesällä, sillä täyte sopii hyvin yhteen tuoreiden masikoiden kanssa. Tällä ohjeella saat raikkaan vaihtelun perinteisille laskiaispullille!
Sitruunaiset laskiaispullat
Sitruunapullat: (n.10 kpl)
2,5 dl maitoa
1/2 hiiva
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
75 g voita
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
1/2 kananmuna
voiteluun 1/2 + 1 rkl maitoa + 1 rkl sitruunamehua
päälle raesokeria
Sitruunarahka-kermatäyte:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2,5 dl maitoa
1/2 hiiva
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
75 g voita
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
1/2 kananmuna
voiteluun 1/2 + 1 rkl maitoa + 1 rkl sitruunamehua
päälle raesokeria
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää 1/3 jauhoista ja laita sulatettu voi joukkoon, lisää loput jauhot kädellä samalla vaivaten.
Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja leivo pieniä pyöreitä pullia. Anna pullien kohota liinan alla vielä n. 10 min. Voitele pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia n. 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Raasta pestyn sitruunan keltainen kuori, halkaise sitruuna ja purista mehut. Laita kuoriraaste, mehu ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä kunnes liemi on sileää. Lisää (hieman sulaneet) vadelmat, kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Ravistele kattilaa keittämisen aikana. Jäähdytä vartti, kuori vaahto tarvittaessa ja purkita. Pullilta ylijäänyt hillo säilyy hyvin jääkaapissa, mutta sen voi myös pakastaa.
Vadelma-sitruunahillo:
1 sitruuna
165 g hillo-marmeladisokeria
500 g pakastevadelmia
Sitruunarahka-kermatäyte:
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sitruunarahka, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste, vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa niistä "hatut" pois. Pursota sitruunarahka-kermatäytettä haluamasi määrä pullan reunoille. Pursotukseen käytetty taas Drop flower 2D tyllaa, joka tuntuu sopivan kaikkeen ja on ehdottomasti eniten käyttämäni tylla. Annostele hillo kerman keskelle jäävään koloon. Nosta hattu päälle ja koristele halutessasi sirottelemalla tomusokeria valmiiden laskiaispullien päälle.
Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa niistä "hatut" pois. Pursota sitruunarahka-kermatäytettä haluamasi määrä pullan reunoille. Pursotukseen käytetty taas Drop flower 2D tyllaa, joka tuntuu sopivan kaikkeen ja on ehdottomasti eniten käyttämäni tylla. Annostele hillo kerman keskelle jäävään koloon. Nosta hattu päälle ja koristele halutessasi sirottelemalla tomusokeria valmiiden laskiaispullien päälle.
Kiitos Satu taas kerran- pullat on aivan ihania!
VastaaPoistaSitruuna tuo niihin mukavan raikkaan maun.